Meniu pentru perioada de sarcină


Iată un exemplu de meniu pentru perioada de sarcină:


Mic dejun: 

Două felii de pâine integrală cu unt/ două felii de pâine integrală cu unt de arahide/ două felii de pâine integrală cu brânză proaspătă și castraveți tăiați felii/ toast cu tofu și avocado/ două ouă fierte tari, o roșie tăiată felii și o felie de pâine integrală/ două felii de pâine cu tocană de legume/ o cană de mix de cereale integrale cu fructe uscate înmuiate în prealabil timp de 30 de minute

O cană de lapte de vacă sau vegetal/ o cafea cu lapte 


Gustare: 

Smoothie din două sau mai multe fructe/ fructe consumate ca atare. Se evită combinația de fructe dulci cu fructe acide (click pe link pentru detalii). De exemplu se poate face un smoothie de fructe de pădure/ un suc de citrice/ un smoothie de mango, nectarine și smochine. Nu se combină cu iaurt. 


Prânz: 

Un bol de supă cremă de legume cu un pumn de crutoane/ o ciorbă de pui, gâscă, porc sau vită/ciorbă de burtă

Un polonic de mâncare de mazăre cu ciuperci/ mâncare de cartofi sau linte sau fasole/ tocăniță sau ostropel cu pui/ orez integral cu legume.


Gustare: 

O cană de mix de semințe, nuci, alune și fructe uscate

O cană cu lapte de capră, de vacă sau lapte vegetal bio.


Cină:

O bucată de piept de pui/ frigărui la grătar/ficăței, pulpă de pui sau de rață/ coaste, mușchi sau ceafă de porc la grătar sau la cuptor/ pește la grătar sau la cuptor cu un pumn de mămăligă.

Un bol de salată de legume și verdețuri cu dressing din două linguri de ulei presat la rece și condimente (ierburi uscate și mărunțite).