Alimente incompatibile



Pentru a evita diverse probleme precum baloane, arsuri, formarea  unor toxine sau dezvoltarea anumitor boli la nivel digestiv, trebuie respectate câteva reguli ce țin de incompatibilitatea alimentelor. 


Ce alimente sunt incompatibile și nu trebuie consumate în același timp?

- carne cu carbohidrați simpli, cu absorbție lentă (cereale, pâine, cartofi, orez, paste, fidea, biscuiți, prăjituri sau alte deserturi). Carnea se consumă împreună cu o salată de legume sau verdețuri. Se știe că legumele proaspete și în special frunzele verzi conțin fibre care ajută la digerarea cărnii. 

- cereale cu fructe proaspete

- fructe cu orice altceva. Fructele se consuma singure, la o masă separată pentru a evita procesul de fermentare toxică.

- fructe acide cu fructe dulci. Fructele acide se pot combina doar cu alte fructe acide (portocale, lămâi, mandarine, clementine, grapefruit, kiwi, pomelo, ananas, carambola, pomegranate, roșii) sau cu fructe sub-acide (mere, pere, prune, nectarine, piersici, tamarillo, guava, kaki, mango, fructe de pădure, cireșe, vișine). Fructele dulci se consumă singure sau în combinație cu cereale integrale, oleaginoase sau cu alte fructe dulci (banane, struguri, papaya dulce, curmale, fructe uscate, smochine) sau în combinație cu fructele sub-acide. Pepenele se consumă singur sau in combinație cu cantalup. Avocado se consumă împreună cu fructe acide și sub-acide.

- nu se bea suc de fructe imediat după masă, ci la distanță de cel puțin două ore față de celelalte mese. Se consideră masă de fructe.