Provocare!


 

Vă provoc ca timp de 30 de zile să renunțați la zahăr și la orice conține zahăr în ingrediente! 

Corpul nostru are nevoie de o pauză de la dulce, o pauză necesară în care să aibă timp să se regenereze, în special după o perioadă de epuizare și excese alimentare. Așadar, să îi dăm o mână de ajutor și să începem! ☘️

Ca să vă motiveze, vă înșir aici o listă de efecte benefice ale acestei diete fără zahăr pe care v-o propun astăzi, listă preluată de pe un site medical. 


Etapele unei diete fără zahăr:

*• Pofta de zahăr: în momentul inițierii unei diete fără zahăr, va apărea nevoia imperioasă de a consuma zahăr. Uneori, se poate manifesta sub forma următoarelor simptome: cefalee, letargie, greață, stare de rău. Primele 2 zile sunt cele mai dificile.

• Îmbunătățirea sistemului cardiovascular: zahărul crește gradul de inflamație din organism, fapt ce poate afecta inima prin următoarele afecțiuni:

hipertensiune arterială: pe baza transformării zahărului în grăsimi, fapt ce conduce la obezitate, asociată cu hipertensiunea arterială. De asemenea, consumul de sare atrage consumul de zahăr, efect dăunător asupra valorilor tensionale.

colesterolul: hipercolesterolemia este o cauză importantă în patologiile cardiovasculare și în etiologia accidentului vascular cerebral. Procesul de ateroscleroză sau depunerea de grăsimi pe pereții vaselor de sânge este unul din motivele unui infarct miocardic. Aportul de zahăr are un efect negatic în statusul colesterolului, astfel vor crește valorile colesterolului „rău” (LDL-colesterol) și vor scădea cele ale colesterolului „bun” (HDL-colesterol).

frecvența cardiacă: o rată ridicată a pulsului în repaus este asociată cu un control slab al nivelului glicemiei, deci tahicardiile sunt asociate cu diabetul zaharat.


• Obezitatea: diagnosticul de obezitate se pune pe baza calculării indicelui de masă corporală (IMC), formulă bazată pe greutate și înălțime. Un IMC mai mare de 30 ne încadrează la categoria de obezi, iar reducerea zahărului poate avea efect pozitiv la această categorie de pacienți.


• Creierul: funcția cognitivă se îmbunătățește când se renunță la zahăr, devenind mai agili, iar comportamentul care era alimentat de zahăr prin schimbările de stare rapide se transformă în evitarea acestor treceri de la o stare la alta.


• Energia: zahărul reprezintă o sursă de energie pe care celulele organismului le folosesc zilnic. Pe termen lung acest aspect nu ajută la menținerea unei energii constante. Majoritatea energiei necesare de zi cu zi este luată din grăsimi. (3)


• Procesul de îmbătrânire: în procesul de glicozilare, zahărul excesiv se atașază de colagenul din piele. Astfel, apare inflamația și se reduce eficacitatea colagenului și elastinei, proteine cu rol în menținerea aspectului pielii. Procesul de glicozilare nu poate fi stopat, dar poate fi încetinit.


• Calitatea somnului: evitarea zahărului înainte de culcare duce la inhibarea eliberării de insulină nocturn, hormon ce stimulează și creierul, ducând la apariția insomniilor."

romedic.ro


Mult spor și atenție la ingredientele de pe ambalaje! ☘️