Despre legume proaspete


Este sezonul în care ne putem bucura de cele mai multe legume proaspete, așa că iată câteva lucruri bune de știut:


Salata verde se rupe cu mâna sau se toacă mărunt cu ajutorul unui cuțit special pentru salată (care nu este metalic) pentru a nu se oxida. 

Dacă morcovii sunt cultivați la țară sau din surse sigure, pot fi tăiați cu tot cu coajă, căci ea conține chiar mai multe vitamine. 

În salata cu roșii adăugarea de sare este opțională, roșiile în natura lor conțin sare.

Frunzele verzi sunt cele mai bogate în vitamine printre care și vitamina D și vitamina C, așadar nu ar trebui să lipsească de la masă, în special în acest sezon.

Legumele și fructele cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât sunt mai bogate in nutrienți.

În fiecare zi ar trebui să consumăm cel puțin 5 legume și fructe de culori diferite.

Salatele sunt mai bune dacă sunt asezonate cu zeamă de lămâie bogată în vitamina C și nu cu oțet care fermentează în stomac.

Nu se amestecă în salată castraveți cu roșii, nu sunt compatibile.