Platou de cartofi la cuptor și kaizer afumat

 

Ingrediente:


2kg de cartofi (pentru masă de 8-10 persoane)

250g de kaizer afumat 

250g de roșii Cherry

100g de unt de masă

O cană de apă

O linguriță de sare

O lingură de mărar uscat

Se unge bine tava de la cuptor cu un sfert de unt și se pune apă. Cartofii se spală și se taie în bucăți mari, aproape identice, ca să se coacă în același timp. Kaizerul se taie în cubulețe mici. Se înlătură grăsimea. Roșiile Cherry se taie rondele sau cubulețe. Se amestecă toate în tavă împreună cu o linguriță de sare și o lingură de mărar uscat mărunțit. Se bagă la cuptorul preîncălzit, pe un raft mai de sus, la foc mic, pentru aproximativ 15 minute. Apoi se adaugă restul de unt tăiat cubulețe și se amestecă cu ajutorul unor spatule (de preferat din lemn). Se mai lasă aproximativ 15 minute, apoi se întorc de pe o parte pe alta din 5 în 5 minute, ca să se rumenească pe toate părțile. Cartofii sunt gata când se rup ușor cu furculița. 


🍲 Elemente tradiționale românești oferite de Artizanescu