Ciorbă de pui sau de găină

 


Ingrediente:

Carne de pui sau găină de țară (piept, aripi, pulpe, ficat, inimă, pipotă, gât, spate, țâvnă, gheare) 

Doi morcovi

Doi ardei grași roșii

O legătură de ceapă verde sau 4 cepe mici

O legătură de pătrunjel 

O legătură de mărar sau o lingură de mărar uscat

Un ou

Un ghem de fidea cu ou 

O ceașcă de bulion de casă

O linguriță de sare

2,5l de apă

Carnea se spală și se pune într-o oală la fiert, la foc mic. Se ia spuma. Când carnea începe să se rupă cu furculița, se adaugă legumele tocate mărunt și morcovii dați prin răzătoare, împreună cu o linguriță de sare. Când se fierb și legumele, se adaugă un ghem de fidea, verdeață tocată mărunt și un ou bătut (într-un castron separat se bate cu furculița până rămâne lichid). Se mai lasă 5 minute după care se oprește focul.


🍲 Elemente tradiționale românești oferite de Artizanescu